Lisätietoa hoitojaksoista

Lisätietoa hoitojaksoista

Ennen hoitojaksoa

HouseOfTherapyn hoitopaketit sopivat kaikille, jotka ovat motivoituneita ratkaisemaan jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin tielle ilmaantuneita haasteita oman ammattitaitoisen psykoterapeutin ohjauksessa.

Oma oireilu, kuten esimerkiksi kroonistunut stressi, alakulo, ahdistuneisuus, unettomuus, häiritsevä päihteiden käyttö, itselle epätyypilliset haitalliset toimintamallit, pakonomaiset kielteiset ajatukset ja tyytymättömyyden tunne yleisesti vallitsevaan tilanteeseen voivat kertoa hoitojakson tarpeesta. HouseOfTherapy on oikea valinta kun haluat muutosta ja muutostarve on ajankohtainen.

HouseOfTherapy mahdollistaa muutoksen, jota olet kaivannut kenties jo pitkän aikaa. Olemme auttaneet asiakkaitamme Loimaalla ratkaisuihin jo yli tuhannen psykoterapiatunnin verran ja tarjonneet kokemuksia ja elämyksiä, joita asiakkaamme kuvailevat uskomattomiksi sekä ainutlaatuisiksi.  100% asiakkaistamme suosittelee hoitojaksojamme ja ovat saavuttaneet merkittäviä mitattuja muutoksia omassa hyvinvoinnissaan. Meille pääset nopeasti laadukkaaseen psykoterapiaan.

Korkeatasoiset puitteet, palvelut, ihmiset ja lämmin ilmapiiri tukevat myönteistä muutosta. Kynnys tulla vieraaksemme on erittäin matala. Olemme täällä täysin sinua varten ja lupaamme tuloksia. Kun etsit erittäin korkeatasoista kokonaisvaltaista kokemusta, HouseOfTherapy on valintasi.

Palvelukonseptimme on täysin uniikki ja erittäin korkealaatuinen. Se on koottu sellaisista tutkimusnäyttöön perustuvista osista, jotka ennustavat tuloksekkaimpia muutosprosesseja. Muutoksessa sinua ohjaa vain ja ainoastaan terveydenhuollon rekisteröity ammattilainen, psykoterapeutti, jolla on vahva kokemus ja ammattitaito kannatella sinua jotta uskallat täysin heittäytyä. Emme hoida oiretta, vaan uskomme oireen olevan seurausta jostakin jonka autamme sinua psykoterapian avulla löytämään. Hoidamme siis oireen aiheuttajaa. 

HouseOfTherapylle on myös myönnetty Valviran lupa tuottaa terveydenhuollon palveluja, joten tiedät olevasi turvallisissa käsissä. Emme käytä sähköisiä potilasrekistereitä.

Meillä saat hoitoa yksilöllisesti ja yksilönä oman psykoterapeuttisi kanssa. Jokainen matka on aina omanlaisensa. Pyrimme kaikessa toiminnassamme palvelemaan sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Täytämme toiveesi parhaamme mukaan, jotta viihdyt luonamme erinomaisen hyvin. Koska psykoterapia on raskasta työtä, haluamme tarjota sinulle sen vastapainoksi asiakkaidemme sanoin “maailman parasta ruokaa” hemmottelua, rentouttavia aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia.

Hoitojakson varaaminen

Asiakkaasi pääsee soveltuvuusarviomme perusteella lähetteellä tai ilman lähetettä, ihan itsenäisesti. Jos tulet lääkärin lähetteellä, on soveltuvuus yleensä jo arvioitu. Muussa tapauksessa arviointi hoituu samalla, kun otat yhteyttä ja keskustelemme muutostarpeestasi. Jos muutostarpeesi koskee ongelmalliseksi koettua päihteiden käyttöä ja tarvitset lääkkeellistä katkaisuhoitoa, voimme auttaa sinua vasta toisaalla hoidetun katkaisuhoitojakson jälkeen.

Hoitojakso varataan ottamalla yhteyttä soittamalla, whatsappaamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Keskustelemme kanssasi kuullaksemme tarpeesi ja toiveesi, arvioimme soveltuvuutesi keskustelun aikana ja sovimme sinulle parhaiten sopivan ajankohdan valmiille pakettijaksolle, tai luomme räätälöidyn toteutuksen joka sopii sinun aikatauluusi parhaiten. Kyselemme varatessamme jaksoasi myös muita toiveitasi vierailusi suhteen, esimerkiksi ruokatoiveita, jotta kokkimme osaa valmistaa juuri sinulle mieluisia aterioita. Kerromme myös kaiken muun olennaisen mitä sinun tulee tietää tulevasta jaksostasi.

Ei tarvitse, me autamme hahmottamaan hoidon tarpeesi ja ehdotamme sopivinta kokonaisuutta. Vaikka sivustoltamme löytyy valmiita eri oireiden ympärille rakennettuja paketteja, ne ovat kokonaisuusesimerkkejä joita voidaan aina tarvittaessa muokkailla, vaikka vielä vauhdissakin. Ota yhteyttä niin voimme yhdessä pohtia minkälainen toteutus auttaisi sinua parhaiten.

Kun psykoterapia toteutetaan uuden intensiivimallimme mukaisesti kartanohuvilassamme, saamme nopeammin tuloksia. Asiakkaanamme et kohtaa istuntojen välillä arkeesi liittyviä häiriötekijöitä, jolloin keskittyminen säilyy ja voimme jatkaa juuri siitä mihin viimeksi jäimme. Työskentely tehostuu. Lisäksi tutkimusten mukaan aikarajoitteiset ns. lyhytterapiat ovat erittäin vaikuttavia hoitokeinoja useiden psyykkisten häiriötilojen hoidossa. Esimerkiksi kahden viikon intensiivijakson aikana meillä asiakas saa yli puolen vuoden “annoksen” psykoterapiaa jos se toteutettaisiin perinteisellä mallilla avomuotoisesti viikoittain.

Jakso voidaan rahoittaa omakustanteisesti, vakuutusyhtiön tai työterveyden maksusitoumuksella psykoterapian osalta tai työnantajan kustantamana. Kannattaa selvittää sisältyykö vakuutukseesi korvattavuus psykoterapiasta. Jos maksat jaksosi itse, voit hakea Resurs Bankin Terapiatili-rahoitusta ja suorittaa maksut osissa. Terapiatili-rahoituksella voit valita mm. korottoman yhden vuoden maksuajan.

Jaksolle saapuessasi tulee maksu olla suoritettuna, Terapiatili-rahoitus myönnettynä tai maksusitoutumus hankittuna.

Hoitojakson aikana

Kartanohuvilassa emme jätä sinua koskaan yksin. Henkilökuntaa ja tukea on paikalla 24 tuntia vuorokaudessa. Riippuen vierastilanteestamme, samanaikaisesti omalla jaksollaan olevia vieraita voi olla yhdestä kymmeneen. Asiakkaamme ovat kokeneet myös toisten vieraiden kanssa jutustelut hyvin terapeuttisiksi. Kiinnitämme huomiota asiakasvalintaan, jotta samanaikaisesti jaksolla olevat vieraamme todennäköisimmin voivat samaistua toistensa tarinoihin, jos tekee mieli jakaa kokemuksia. Juttukaveri löytyy aina joko henkilökunnastamme tai toisista vieraista. Kartanohuvilamme on pinta-alaltaan liki 1000m2, jolloin tilaa yksinkin oleskelulle tarvittaessa löytyy.

Käytössämme ei ole viikkoaikatauluja jaksojen yksilöllisen luonteen vuoksi. Istunnot toteutetaan joustavasti siten, että ne sopivat omaan rytmiisi ja vireystilaasi parhaiten. Me todella huomioimme tarpeesi. Jotkut tykkäävät nukkua pitkään aamulla ja ovat parhaimmillaan iltapäivällä, jotkut taas virkeimmillään heti aamulla. Tulet kuitenkin aina saamaan vähintään ennalta sovitun kokonaismäärän psykoterapiaa jaksosi aikana. Myös istuntojen kestot sopeutetaan asiakkaan vireystilaan. Jokin päivä voidaan pitää jopa useita istuntoja ja jonakin päivänä keskityt terapiatehtävien tekemiseen, aktiviteetteihisi tai vain lepäilyyn, leffojen katsomiseen tai lueskeluun.

Menu muotoutuu kokkimme inspiraation tai vieraiden toiveiden mukaisesti. Tykkäämme kysellä lempiruokia ja toiveita. Mainitsinko jo että asiakkaidemme mukaan meillä saa maailman parasta ruokaa? Olen kyllä samaa mieltä asiasta.

Allergioiden huomioiminen on itsestäänselvyys ja meille tärkeää. Kerro rohkeasti erityistarpeistasi ja -toiveistasi!
Muistan, että joskus samanaikaisesti jaksolla on ollut vieraita, jotka kaikki ovat toivoneet kevennystä ruokavalioonsa. Silloin söimme kaikki kevyempää mutta edelleen herkullista ruokaa.

Kyllä saat! Meille ovat kaikenkarvaiset lemmikit tervetulleita! Olemme saaneet tutustua matkamme varrella useisiin ihastuttaviin karvakavereihin. Ilmoitathan kuitenkin lemmikin mukaan otosta etukäteen, jotta voimme huomioida toisten vieraiden mahdolliset allergiat.

Luottamuksellisen terapiasuhteen muodostuminen asiakkaan ja terapeutin välillä on tutkitusti tärkein edellytys onnistuneille terapiaprosesseille. Siksi on erittäin olennaista, että jokaisella asiakkaallamme on oma psykoterapeuttinsa joka ei vaihdu jakson aikana.

Meille on tärkeää suojella jokaisen asiakkaamme yksityisyyttä ja koko henkilöstöämme sitoo salassapitovelvollisuus. Yksityisyytesi turvaksi emme käsittele potilas- emmekä asiakastietoja sähköisesti, jolloin henkilötietoja ei pääse vuotamaan ulkopuolisille. Jaksosta ei HouseOfTherapyn toimestamme tehdä myöskään merkintöjä KANTA-järjestelmään.

Minkälainen olisi oma toivepäiväsi? Luo siitä mielikuva niin saat vastauksen. 

Esimerkkipäivä voisi olla seuraavanlainen: heräät aamulla silloin, kun olet saanut riittävästi lepoa. Aamiainen tarjoillaan yleensä johonkin asiakkaiden yhdessä sopimaan aikaan, mutta jos uni maistuu pidempään, saat aamiaista herättyäsi. Voit käydä vaikka aamusaunassa jos se auttaa käynnistämään päiväsi parhaiten. Tai tehdä lenkin raikkaassa maalaisilmassa. Terapiaistunto voisi olla klo 10:30-12, jonka jälkeen fiilistelet kokemustasi ja siirryt lounaan äärelle n. klo 12:30. Terapia jatkuu vielä klo 16 yhdellä istunnolla, jonka jälkeen siirryt sohvalle makoilemaan ja katsomaan hyvää TV-sarjaa tai lueskelemaan kirjaa jonka olet saanut terapeutiltasi. Jutustelet toisten vieraidemme kanssa niitä näitä ja nautit illallisen n. klo 18. Illallisen jälkeen osallistut rentoutushetkeen tai käyt vaikkapa hieronnassa. Tai sitten et tee sinä iltana mitään muuta kuin vain olet. Halutessasi saat vielä iltateetä ja jotakin syötävää ja menet nukkumaan.

Tai se voisi olla myös tällainen: heräät aamulla, syöt aamiaisen ja lähdet PGA Golf Pro:mme kanssa hiomaan pelitaitojasi ja pelaamaan kierroksen lähellä sijaitsevalle golfkentälle. Tulet takaisin Kartanohuvilalle lounaaksi klo 13. Aloitat sen jälkeen terapiatyöskentelyn psykoterapeuttisi kanssa parin tunnin ajaksi. Nautit kahvit ja laitat likaiset golf-vaatteesi pyörimään pesukoneeseen. Hengailet, opettelet kokkimme opastuksella valmistamaan illalliseksi tarjottavaa erinomaista korealaista bulgogia, syöt illallisen ja käyt vielä saunassa ennen nukkumaanmenoa.

Asiakkaamme käyvät usein tutustumassa omatoimisesti Loimaan jännittäviin nähtävyyksiin, tekevät päiväretkiä esimerkiksi Turkuun tai Tampereelle tai käyvät shoppailemassa. Joskus välttämättömien työasioiden hoitamista varten on poistuttava jaksolta hetkeksi. Emme vahdi ketään, mutta hoitosuhteemme perustuu keskinäiseen luottamukseen ja huolestumme varmasti jos vain katoat mitään ilmoittamatta.

Hoitojakson jälkeen

Jakson lopussa kertaamme yhdessä laatimamme jatkosuunnitelmat. Ne ovat aina yksilöllisiä. Jatkosuunnitelmaan voi liittyä vastaanottoja muiden hoitoosi osallistuvien tahojen kanssa tai suosituksemme varata aika uudelle asiantuntijalle jatkoselvittelyjä varten, kuten esimerkiksi psykiatrille, psykologille tai yleislääkärille. 

Jos koemme, että psykoterapian tarve jatkuu, voimme lyödä lukkoon jatkojakson tai jaksojen sarjan ajankohtineen kartanohuvilassamme. Joillakin asiakkaillamme on psykoterapiaprosessi käynnissä myös avopuolella, jolloin hän jatkaa siellä terapeuttinsa kanssa jakson päätyttyä. Jos tarvitaan jatkohoitoa, pystymme tarjoamaan eriasteisia avomuotoisia terapiahoitoja. Sinun on myös mahdollista valita osallistuminen jatkopsykoterapiaryhmiimme kerran viikossa. Ryhmän jokaisella jäsenellä on oma kokemus jaksosta kartanohuvilassamme. Tykkäämme soitella silloin tällöin perääsi kysyäksemme kuulumisesi. Kaikki asiakkaamme tietävät että voivat soittaa koska tahansa jos ilmenee tarvetta keskustelulle.

Kun olet kokenut jaksosi Loimaalla, tiedät mitä ryhmässäkin tehdään. Ryhmät perustuvat oman juttusi jatkotyöstöön psykoterapian sekä vertaistuen avulla. Mitä enemmän annat ryhmälle, sitä enemmän hyötyä siitä myös itse saat. Palaute ryhmistä on erinomaista ja asiakkaamme jatkavat niissä omaa prosessiaan mielellään. Ryhmiä vetää HouseOfTherapyn psykoterapeutti.

Monet asiakkaamme haluavat tulla takaisin. Kutsumme näitä uusintakäyntejä kertauskursseiksi, joilla vahvistamme liikkeelle lähtenyttä muutosta ja työstämme arjessa esille tulleita olennaisia asioita eteenpäin. Fiilistelemme myös onnistumisia. Jotkin asiakkaamme ovat tehneet suunnitelman, että vierailevat jaksolla kuukausittain kolme päivää kerrallaan. Olen myös kuullut, että jotkut asiakkaamme miettivät millä verukkeella voisivat tulla uudelleen; takaisin voi ja saa tulla vaikka ilman erityistä syytä vaikka ihan pelkästään täysihoitoon lepäilemään ja syömään hyvin.

Keräämme hyödyllistä materiaalia koko jakson ajan, jota viedä jaksolta mukaasi. Harjoittelemme uusia ajattelu- ja toimintamalleja, tunnistamaan mahdollisia tulevaisuuden haasteellisia tilanteita, laatimaan toimintasuunnitelmia niiden varalle, konkreettisia työkaluja mielen parempaan hallintaan… Voit saada meiltä luettavaa tai listan sinua kenties hyödyttävistä lukemistoista. Pärjäät oikein hyvin jakson jälkeen kun muistat pitää aktiivisina mielessäsi ne asiat joita olet harjoittelemassa ja tiedät että tukea on aina saatavilla jos tulee tiukkoja paikkoja.

Kysymyksiin vastasi HouseOfTherapy:n perustaja, psykoterapeutti Elina Rehmonen.