Addiktiosta toipuva muusikko

Kollegani suositteli House Of Therapy:n intensiivijaksoja.

Voin tosi huonosti ja käytin paljon päihteitä. En ollut ymmärtänyt kuinka roolini artistina oli pikkuhiljaa ”jäänyt päälle” ja turvauduin päihteisiin ajatuksena paeta jotakin, pahaa oloa kai. Kovat paineet, ja toisten ihmisten odotukset, omanikin, saivat vain aikamoiset mittasuhteet.

Jaksolla tajusin, että olinkin elänyt jo pitkään omien arvojeni ja tarpeideni, oman itseni vastaista elämää.. ei ihme että sitä voi niin huonosti. Ymmärsin lapsuudesta asti muotoutuneiden ajattelumallieni ja käsitysteni vääristyneisyyden, niiden vaikutukset, ja sen kuinka haitallisiin toimintatapoihin ne olivat johtaneet. Löysin jaksolla taas itseni. Elämä on nyt valtaosin ihanaa, kuin iso taakka olisi pudonnut kyydistä. Olo on jopa euforinen, ne jutut oli aika vaikeita… En tarvitse enää pakopaikkaa päihteiden keinoin, pystyn hallitsemaan itse omaa elämääni ja nauttia siitä. Päihteiden käyttö oli yksi toimintamallini, minulla on sata muutakin joita käytän jatkossa.

Vaikean eron läpikäynyt opettaja

Hämmennykseni johti vihan tunteisiin, pettymykseen, oli kuin sekametelisoppa päässäni jonka jäsentelyyn hain apua. Kaikenlaista oli vuosien aikana kasaantunut, ikään kuin kerroksittain. Minua auttoi paljon kun kerrostumia lähdettiin pikkuhiljaa, ihan rauhassa purkamaan ja käsittelemään. Tein jaksolla kovan työn, mutta lopputulos oli jotakin niin suurta… kun löysin minuuteni uudelleen.

Se kun kuoriutuu, löytää itsensä uudelleen, vapautuu syyllisyydestä minkä ero oli aiheuttanut, saa valoa ja luottamusta tulevaan, semmoista että… koin jakson hyvin voimaannuttavana prosessina, sain takaisin luottamuksen siihen että elämä kantaa, ratkaisuni ovat olleet oikeita, ymmärsin kuinka uupunut olinkaan ollut. Ero on sellainen identiteettikriisi samalla, jäsentyäkseen joutuu tarkastelemaan omia arvojaan, niitä juttuja jotka ovat juuri minulle tärkeitä ja merkityksellisiä. Huomasin, että olin salakavalasti alkanut elämässäni toteuttaa toisen ihmisen arvoja omieni sijaan, ikään kuin imin toisen ihmisen kielteisiä ajatuksia, aloin uskomaan niihin, samastuin itselleni hyvin vieraisiin arvoihin ja sitten ihmettelin ymmärtämättä miksi voin niin pahoin.

Jaksolla sain psykoterapeuttini ohjauksessa selvyyttä asioihini, oli niin upeaa oivaltaa ne ihan itse. Voimaantumisen lisäksi sain Loimaalla aikaa vain itselleni, se oli juuri sitä mitä tarvitsin.

Voimansa takaisin saanut yrittäjä

Pyrin ratkaisemaan väsymystäni itsenäisesti erilaisin keinoin, mutta löysin itseni aina uudelleen pisteestä etten vain enää jaksanutkaan. Koin huonommuuden tunnetta, äärimmäistä pettymystä itseeni, oli kova juttu kun piti myöntää että minä, vahva tyyppi, en enää pysty…

Työni on hyvin vaativaa, olen aina ollut erittäin hyvä siinä mitä teen. Yritin kompensoida näitä tunteita painamalla vain lisää ja lujempaa. Sitten tuli romahdus. Hakeuduin Loimaalle intensiivipsykoterapiajaksolle, se oli kyllä paras päätökseni ikinä. Tajusin jaksolla kuinka kroonistunut väsymykseni oli johtanut kaikenlaisten asioiden hyvinkin vääristyneeseen tulkintaan ja kuinka olin lähtenyt toimimaan näiden käsitysteni pohjalta mielestäni tarkoituksenmukaisella tavalla. Itselleni ja muille ihmisille tietysti haitallisella tavalla. Ymmärsin, että kaikki oireeni, jotka olivat vakavasti häirinneet elämäni hallintaa kaikilla sen osa-alueilla, ovat normaaleja silloin, kun ihminen uupuu.

Jaksolla tavoitin useita ongelmieni taustalla olleita juurisyitä, opin tunnistamaan varomerkkejä ja otin mukaani konkreettisia, itselleni sopivia keinoja välttää karikot jatkossa. Ja lepäsin! Tulen jaksolle säännöllisesti uudelleen vahvistamaan muutostani ja aina kun haluan ladata akkuja ihan rauhassa.