Vaikean eron läpikäynyt opettaja

Eroni jälkeen koin, että avioliittovuosieni aikana olin pikkuhiljaa kadottanut itseni, omat arvoni, sen kuka oikeasti olen.

Hämmennykseni johti vihan tunteisiin, pettymykseen, oli kuin sekametelisoppa päässäni jonka jäsentelyyn hain apua. Kaikenlaista oli vuosien aikana kasaantunut, ikään kuin kerroksittain. Minua auttoi paljon kun kerrostumia lähdettiin pikkuhiljaa, ihan rauhassa purkamaan ja käsittelemään. Tein jaksolla kovan työn, mutta lopputulos oli jotakin niin suurta… kun löysin minuuteni uudelleen.

Se kun kuoriutuu, löytää itsensä uudelleen, vapautuu syyllisyydestä minkä ero oli aiheuttanut, saa valoa ja luottamusta tulevaan, semmoista että… koin jakson hyvin voimaannuttavana prosessina, sain takaisin luottamuksen siihen että elämä kantaa, ratkaisuni ovat olleet oikeita, ymmärsin kuinka uupunut olinkaan ollut. Ero on sellainen identiteettikriisi samalla, jäsentyäkseen joutuu tarkastelemaan omia arvojaan, niitä juttuja jotka ovat juuri minulle tärkeitä ja merkityksellisiä. Huomasin, että olin salakavalasti alkanut elämässäni toteuttaa toisen ihmisen arvoja omieni sijaan, ikään kuin imin toisen ihmisen kielteisiä ajatuksia, aloin uskomaan niihin, samastuin itselleni hyvin vieraisiin arvoihin ja sitten ihmettelin ymmärtämättä miksi voin niin pahoin.

Jaksolla sain psykoterapeuttini ohjauksessa selvyyttä asioihini, oli niin upeaa oivaltaa ne ihan itse. Voimaantumisen lisäksi sain Loimaalla aikaa vain itselleni, se oli juuri sitä mitä tarvitsin.

Muita kokemuksia...

Addiktiosta toipuva muusikko

En tarvitse enää pakopaikkaa päihteiden keinoin, pystyn hallitsemaan itse omaa elämääni ja nauttia siitä. – Lue lisää

Voimansa takaisin saanut yrittäjä

Vuosien aikana olin käynyt useaan otteeseen oman jaksamiseni kanssa äärirajoilla. – Lue lisää